Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Νο8....ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφιλιωτικό Ενιαίο Ψηφοδέλτιο!
Παράλληλα με τα συχνά δημοψηφίσματα, το εκλογικό σύστημα της Ελβετικής Συνομοσπονδίας δίνει την ευκαιρία στους πολίτες (όχι υπηκόους των φοβικών βολευτικών ή μη δικτατοριών που αυτοκαταστρέφονται εκφοβίζοντας) να διαμορφώνουν το ψηφοδέλτιο επιλέγοντας πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους.
Στον ελλαδικό χώρο το εφάρμοσαν με προκριματικό γύρο των υποψήφιων τις παραμονές και ένα, ενιαίο ψηφοδέλτιο (με τα ονόματα των πρώτων στις προκριματικές) στις "κανονικές" δημοτικές εκλογές τού 2002 στη Μελίβοια, πρώτη φορά ίσως από το 1824 !
Έτσι ούτε διαπλοκή ούτε προεκλογικά παραληρήματα και σπατάλες ούτε κομματικοί ανταγωνισμοί και διχόνοια βασανίζουν τους αμεσοδημοκράτες Ελβετούς. Κι αν εκείνους τους προστατεύει το υψόμετρο και διεθνείς συμφωνίες μη επέμβασης, γιατί να μην αγωνιστεί ο καθένας και η καθεμιά για το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα να ελέγχουμε τους νόμους μας και τους εντολοδόχους μας πάντα και παντού;
Αυτό πρότεινε ο Ρήγας, το ίδιο προέβλεπαν τα αποσιωπημένα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα και κάποτε πρέπει να μοιραστούμε με τις νέες γενιές αυτή τη γνώση και συμφιλιωτική προοπτική, πόσο μάλλον που ωφελεί και αυτούς τους ανασφαλείς που την εχθρεύονται !
Πρόσφατα και το ευρωκοινοβούλιο πήρε απόφαση να προωθήσει τo Ενιαίο Ψηφοδέλτιο!
http://www.europa.eu/scadplus/glossary/ep_electoral_procedure_el.htm
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/blog-post_228.html