Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ


Εφυγε ξαφνικα απο την ζωη ο συγγραφεας Στελιος Δανδολος,σημερα στις 10 το βραδυ,μαλλον απο ανακοπη.(Η νεκροψια θα διενεργηθη αυριο το πρωι,για τα ακριβη αιτια).
Ο καλος μας φιλος και αδελφος Στελιος Δανδολος,γεννηθηκε στην Αμφιαλη και φοιτησε στο Ε Γυμνασιο στο Κερατσινι.Οι συνθηκεςπου επικρατουσαν τοτε στην Ελλαδα τον αναγκασαν να αυτοεξοριστει στην Αμερικη το 1970.
Εκει σπουδασε Αγγλικη Φιλολογια και εκανε μεταπτυχιακα στην Αμερκανικη λογοτεχνια.
Εχει διδαξει Τεχνικη Γραφης και Λογοτεχνια σε πανεπιστημια στις πολιτειες της Νεας Υορκης ,της Πενσιλβανιας και της Φλοριντας.Εγραφε στα Ελληνικα,στα Αγγλικα και στα Ισπανικα.Πεζογραφηματα του εχουν εκδοθει στις ΗΠΑ,στην Ισπανια στη Χιλη,στο Περου και στη Βενεζουελα,οπου ειχε δωσει διαλεξεις για την συγχρονη Λογοτεχνια.Ζουσε μονιμα στο Μαιαμι της Φλοριντα.
Εδω και ενα μηνα βρισκοταν στην Αθηνα για την παρουσιαση του ΠΡΩΤΟΥ του βιβλιου στην Ελλαδα με τον τιτλο "ΣΑΝΤΟ ΜΠΡΑΒΟ" που εκδοθηκε την περασμενη εβδομαδα,απο τις εκδοσεις Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.
Εμεις οι φιλοι του στην Ελλαδα συγκλονισμενοι απο τον ξαφνικο χαμο του Στελιου θα ειμαστε εκει στην παρουσιαση του "ΣΑΝΤΟ ΜΠΡΑΒΟ" στις 14 Δεκεμβρη και ειμαστε βεβαιοι οτι και ο Στελιος μας θα ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
Νασαι καλα εκει που πας Φιλε και αδελφε μας

ΚΟΝΔΩΡ